Agaat-11-minAllereerst vind ik de Agaat een mooie en boeiende edelsteen die zich  in allerlei vormen, maten en kleuren laat zien. Er zijn weinig edelstenen die zich in zo’n variëteit kennen. Er zijn maar liefst  24 soorten Agaat. Iedere Agaat is weer even uniek. De verbinding die het heeft met mijn kinderopvang is de manier waarop ik naar kinderen kijk; Ieder kind is uniek!

Voor wie ook interesse heeft in spirituele betekenis van de Agaat, zijn er nog een aantal dingen over te zeggen. De Agaat  is een steen die staat voor evenwicht, balans en  harmonie. De steen straalt omhulling en geborgenheid uit door de zachte ronde lijnen. De kenmerken die men heeft verbonden met de Agaat hebben voor mij een link naar de manier waarop ik wens dat de wereld eruit ziet. Zeker als klein kind is het belangrijk om harmonie, omhulling (emotionele warmte) en geborgenheid te ervaren in omgeving om tot ontwikkeling te komen.

De kleur groen heeft een 2-voudige betekenis. Allereerst is groen de kleur van de harmonie, het werkt rustgevend als je druk bent en het werkt activerend wanneer je te passief bent. Ten tweede is groen voor mij een  vertegenwoordiging van de natuur. Veel van wat groeit en bloeit heeft groen als basis.

In het logo van Kinderopvang De Groene Agaat staat een  kabouter die met volle aandacht, een onderzoekende en verwonderde blik  een groene Agaat bekijkt.
In de overlevering  is de kabouter een wezentje dat mens, dier en natuur met elkaar verbindt. Volledige aandacht,  verwondering en op  onderzoek uitgaan hoop ik bij kinderen te zien wanneer ze in  hun spel zijn.

 

Contact

Wil je meer weten of kennismaken bel dan voor een afspraak 06 – 22 880 180 of vul het contactformulier in.

Contact