huisKinderopvang De Groene Agaat is gevestigd in een eengezinswoning met een ruime achtertuin in de groene wijk Lunetten in Utrecht.

.

Binnen

Bij de inrichting van het huis is gekozen voor warme rustige kleuren. De woonkamer is een lichte ruimte helemaal ingericht om lekker te kunnen spelen. In het huisje onder de hoge box kunnen de kinderen een boekje lezen op de zachte kussens of juist rollenspel doen met het keukentje en poppenbedje. Willen ze  liever met de trein of de auto’s spelen of een mooie puzzel maken; alles kan! Aan de grote houten tafel zitten we  als we eten en drinken of als we gaan knutselen.

De keuze voor gebruik van zachte kleuren en veel natuurlijk materialen is een hele bewuste. Kleine kinderen staan nog helemaal open voor alle (zintuiglijke) prikkels om hen heen. Ze  hebben geen beschermend  filter voor die prikkels, zodat  heel veel felle kleuren of harde geluiden volledig binnen komen.  In een omgeving die rustig is van kleur en geluid worden kinderen minder snel overprikkeld.  Radio en televisie worden in De Groene Agaat in principe niet gebruikt juist om die reden;  een rustige omgeving te waarborgen.  Het speelgoed is veelal van natuurlijke materiaal (hout, wol, zijde, katoen) dat zorgt dat speelgoed aangenaam aanvoelt (tastzin).

Agaat-09-min Agaat-08-min Agaat-07-min

Klik op een afbeelding voor een vergroting

.

Boven

Boven is de ruime slaapkamer speciaal ingericht voor de gastkindjes met 1 veilig duo ledikantje voorzien van goede matrassen. Daarnaast nog aantal losse ledikantjes. . Het beddengoed van natuurlijk materiaal (wol en katoen).  Wanneer het voor je kindje beter is om alleen te slapen dan is die mogelijkheid er ook. In de slaapkamer is een babyfoon met camera geplaatst zodat de kinderen beneden op de monitor te zien zijn. Zo weet ik of ze nog slapen of al wakker zijn zodat ik ze kan gaan halen.

.

Buiten

De achtertuin is  rondom afgesloten en kindvriendelijk ingericht. Er is een grote zandbak, een buitenkeukentje en diverse plekjes waar je kunt fietsen of een hut bouwen.

In het midden van  de tuin wacht een grote rechthoekige plantenbak op de eerste eetbare plantjes die in het voorjaar gepoot gaan worden. De bedoeling is dat de kinderen hier kunnen gaan zien, ervaren en proeven wat de natuur ons aan lekkers kan geven.

Door buiten te spelen leer je eindeloos veel over het weer, de seizoenen, dieren, planten en de oorsprong van ons voedsel. Bovendien is het voor de ontwikkeling van kinderen ook goed om te klimmen en klauteren, graven en onderzoeken. In de natuur kunnen we ons verwonderen. Daarom spelen we bij de Groene Agaat dagelijks buiten, zomer en winter.

.

Omgeving

De woonomgeving wordt omringd door het  prachtige groene  park de Koppel. Op slechts 3 minuten lopen bevindt zich de kinderboerderij Koppelstede met speeltuin en de stadsmoestuin. De winkels en de bibliotheek zijn ook lekker dichtbij. Kortom mogelijkheden genoeg om er op uit te gaan.

Contact

Wil je meer weten of kennismaken bel dan voor een afspraak 06 – 22 880 180 of vul het contactformulier in.

Contact